Samtale

Kontakt PRÆSTEN

Kontakt SCT. NICOLAI-TJENESTEN

Ordet sjælesorg betyder egentlig omsorg for sjælen.

I praksis betegner sjæle­sorgen de samtaler, præsten har med folk, der af forskellige årsager gerne vil se ham eller hende. Det kan være, fordi man har mistet en nærtstående, fordi man har personlige problemer, som man gerne vil tale med nogen om, eller fordi man har spørgsmål om tro. Det kan også bare være for at få en snak med et andet kristent menneske.

En præst er ikke psykolog, og sjælesorg er ikke psykoterapi. Men en præst er, som én engang har udtrykt det, ”en kristen skulder at græde på”.

En præst er et opmærksomt medmenneske med et kristent tilværelsessyn.

Præsten prøver ikke at løse problemerne for folk. Præstens rolle er at lytte og trøste, og måske bede en bøn eller synge en salme.

Overfor præsten kan du tale om alt, for præsten har tavshedspligt, ligesom der intet skrives ned.

Enhver kan henvende sig til sin præst og bede om at få et sjælesørgerisk besøg. Man skal ikke være bange for at ”tage præstens tid”, for det er faktisk præstens arbejde at tale med mennesker, der har brug for det.

Ring, skriv eller send en mail til præsten, hvis du ønsker besøg eller gerne vil komme i præstegården til en samtale. Du er velkommen!

Ønsker du anden anonym sjælesorg, kan du kontakte Sct. Nicolai tjenesten på telefon 70 120 110. Alle de frivillige medarbejdere, der arbejder for Sct. Nicolai Tjenesten, har tavshedspligt, og flere af dem er præster.